Teknoloji

Online Ders İmkanı Sunan ZOOM Programında Ücretsiz Breakout Room Özelliği Nasıl Kullanılır?

ZOOM Breakout Room

Bugün sizlere online ders imkanı Sunan ZOOM Programında Ücretsiz Zoom Breakout özelliğinin nasıl aktif edileceğini ve kullanılacağını anlatmaya çalışacağım. Eğitim öğretim ortamlarında içeriğin öğrencilere aktarılma süreci son derece önemlidir. Zoom programı bu içeriklerin aktarılmasnda pandemi sürecinde en çok kullanılan program olarak dikkat çekmektedir. İçeriklerin aktarılmasında öğrencilerin grup çalışması yapmaları onların daha kolay öğrendiklerini göstermektedir. Yapılandırmacı öğrenme yaklaşıma uygun olarak hazırlanan grup çalışması ve uygulanan etkinliklerin öğrencilerin bilgi eksikliklerini ve kavram yanılgılarını gidermede, geleneksel öğretim yöntemine göre daha etkili olduğu belirlenmiştir (Akgün, A., & Aydın, M. (2009). Uzaktan eğitim sürecinde gerek ücretsiz olması ve kolay bir ara yüze sahip olması gerekse EBA ile entegrasyonun sağlanması nedeniyle en çok kullanılan programın ZOOM olduğu görülmektedir. Daha çok öğrencilerin pasif dinleyici konumunda derslerin işlendiği bu platformda öğrencileri gruplandırarak onların akranları ile ortak çalışmalar yapmasını sağlayabiliriz.

İlk olarak Zoom kişisel hesabınız herhangi bir tarayıcıdan açarak settings (Ayarlar) sayfasından bu özelliği aktif hale getirmemiz gerekiyor. Bunun için “Settings” sekmesini tıklayıp sayfanın alt kısmındaki

Zoom Settings

Breakout room Özelliğin aktif hale getiriyoruz.

settings

bu ayarı yaptıktan sonra bilgisayarımızda veya telefonumuzda kurulu olan Zoom programını açarak alt menüde Breakout room seçeneğinin aktif olduğunu görüyoruz.

Zoom Breakout

Bu seçeneği tıkladığımızda bize kaç oda oluşturacağımızı ve odadaki katılımcıları belirlememizi istiyor. Oda sayımızı ve öğrencilerin gruplara otomatik olarak mı yoksa eğitmen tarafından mı atanacağını, öğrencilerin oda seçip seçemeyeceğini belirledikten sonra

“Options” kısmını tıklayarak yine katılımcıların oda seçmesi, gruplarda çalışması bitenlerin ne zaman dönecekleri, katılımcıların otomatik odalara yollanması, odanın bir çalışmada ne kadar aktif kalacağını, katılımcıların nasıl katılacağını, oda kapanmadan önce sayacın aktif olması vb. bu bölümden ayarlayabiliyoruz. Dilerseniz hazırladığınız odaların isimlerini değiştirip öğrencilerin odalardaki dağılımın da movies ayarlarından yapbilirsiniz.

grup

Eğitmen istediğinde istediği grubun çalışmalarına Join sekmesini tıklayarak katılabilir veya gruptan geribildirimler, dönütler vermek amacıyla öğrencilere destek olabilirsiniz. Hepinize sağlıklı ve bol öğrenmeli günler dilerim…

admin

Recent Posts

Non Parametrik Friedman Testi

Fiedman testi, ilişkili ölçümlerde ortalama puanların birbirinden anlamlı bir şekilde farklılık gösterip göstermediğini test eder

3 sene ago

Non- Parametrik Kruskal Wallis Testi

non parametrik kruskal Wallis

3 sene ago

Non-Parametrik Wilcoxon Testi

Non parametrik Wilcoxon Test

3 sene ago

Non-Parametrik Mann Whitney U Testi

Mann Whitney U Testi

3 sene ago

UZAKTAN ÖĞRENME VE CONNECTIVISM (BAĞLANTICILIK) KURAMI

Bilginin hıza arttığı ve mevcut bilgilerin yarılanma ömürlerinin gittikçe kısaldığı günümüz dünyasında eğitime dair birçok…

3 sene ago

İlişkisiz Örneklemler İçin Tek Yönlü Varyans Analizi (One- Way ANOVA)

İlişkisiz Örneklemler İçin Tek Yönlü Varyans Analizi (One- Way ANOVA)

3 sene ago