Proje

Bilimsel Araştırmada Soru Sormanın Önemi

Bilimsel Araştırmada Soru Sorma

Bilimsel araştırma merak ve merak ışığında ortaya konulan sorular ile başlar. Bilimin, felsefenin, teknolojinin ve icatların temelinde soru sormak vardır. Soru insanoğlunun var olduğundan bilgi edinmenin en temel yolu olmuştur. (AYDEMİR, Y., & ÇİFTÇİ, Ö. (2008). EDEBİYAT ÖĞRETMENİ ADAYLARININ SORU SORMA BECERİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA). Yeri Sorular ile yeni bilgilere, yeni fikirlere ulaşabiliriz. Bilgi ve teknoloji çağı olarak adlandırılan bu yeni dönemde 21 yy becerileri ile donanmış bir birey olmak son derece önemlidir.

Günümüz dünyası, düşünen, fikirler üreten, araştıran, sorgulayan, farklı konular üzerinde yoğunlaşabilen, birden fazla alanda çalışma yapan bireylere ihtiyaç duymaktadır.Ama bu soru sadece araştırmanın başında sorulur diye genellememelidir. Soru araştırmanın her aşamasında kullanılabilir. Örneğin su hangi sıcaklıkta en yoğundur? Sorusu ile başladığınız bir araştırmayı düşünün. Bu araştırmanın ilerleyen aşamalarında farklı sorularda sorabilirsiniz. Örneğin araştırma sonucunda bulduğunuz bir durum yeni sorular sormanıza neden olabilir.

bilimevi

Share
Published by
bilimevi

Recent Posts

Non Parametrik Friedman Testi

Fiedman testi, ilişkili ölçümlerde ortalama puanların birbirinden anlamlı bir şekilde farklılık gösterip göstermediğini test eder

3 sene ago

Non- Parametrik Kruskal Wallis Testi

non parametrik kruskal Wallis

3 sene ago

Non-Parametrik Wilcoxon Testi

Non parametrik Wilcoxon Test

3 sene ago

Non-Parametrik Mann Whitney U Testi

Mann Whitney U Testi

3 sene ago

UZAKTAN ÖĞRENME VE CONNECTIVISM (BAĞLANTICILIK) KURAMI

Bilginin hıza arttığı ve mevcut bilgilerin yarılanma ömürlerinin gittikçe kısaldığı günümüz dünyasında eğitime dair birçok…

3 sene ago