Teknoloji

Tabletleri (Android) Grafik Tablet Olarak Kullanma

Bu yazımda sizlere Milli Eğitim Bakanlığının her öğrencimizin en iyi eğitime kavuşması, en kaliteli eğitim içeriklerine ulaşması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması için “Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi” (FATİH) Projesi kapsamında dağıtılan tabletleri nasıl grafik tablet olarak kullanabileceğinizden bahsedeceğim.

Uzaktan eğitim sürecinin devam ettiği bu günlerde öğrencilere ders anlatırken yer yer beyaz tahta uygulamalarını kullanıyoruz. Gerek soru çözümü yaparken gerekse çeşitli kazanımları öğrencilere vermek adına çizimler yapmamız gerekebiliyor. Bu süreçte bizi en çok zorlayan şeylerin başında fareyi kalem gibi kullanamamak gelmektedir. İşte tam bu noktada ihtiyaç hissettiğimiz şey grafik tabletler oluyor.

Grafik tabletler günümüzde daha çok tasarımcılar tarafından kullanılan ekrandaki imleci fare ile değil de kalem ile hareket ettirmemize yarayan araçlar olarak tanımlayabiliriz. İki yüz ila yedi bin TL arasında değişen bu tabletler son zamanlarda öğretmenler tarafından da sıkça kullanılmaya başlanmıştır. Sizler de artık bir grafik tablet sahibi olabilirsiniz, nasıl mı? Hadi başlayalım.

Android işletim sistemine sahip bir tabletinizi birkaç dakika içerisinde grafik tablet haline dönüştürebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken öncelikle Virtual Tablet isimli programı bilgisayarınıza kurmanız ve aynı isimdeki uygulamayı tabletinize yüklemeniz olacaktır.

http://www.sunnysidesoft.com/virtualtablet/download/ sitesinden Windows için virtual tablet sunucusu başlığı altından v.3.0.2 indirme bağlantısı tıklayarak rar. Dosyası içerisindeki exe. uzantılı programı bilgisayarımıza kuruyoruz.

Daha sonra Google play üzerinden ücretsiz olan sunnyside Soft firması tarafından yayınlanmış Virtual Tablet Lite (S-Pen) (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sunnysidesoft.VirtualTablet.lite&gl=TR) uygulamasını tabletimize kuruyoruz.

 Kurulum aşamaları bittikten sonra bilgisayarımızda programı çalıştırıyoruz ve karşımıza, USB, Bluetooth ve Wi- Fi bağlantı seçeneklerimizden hangisini tercih edeceğimizi soruyor. Buna Wi- Fi diyerek devam ediyoruz. Buradaki en önemli nokta bilgisayarınız ve tabletiniz aynı ağ üzerinden internete bağlı olması gerekiyor. Yoksa bağlantıyı Wi- Fi seçeneği ile yapamazsınız.  Bilgisayarda program açık iken tablette uygulamayı açıp Wi- Fi seçeneğini seçtikten sonra uygulama aynı Wi- Fi ağında olan laptopunuzu görüyor ve bağlantıyı sağlıyor. İşlem bu kadar basit. Uygulamanın ücretli versiyonu da mevcut. Satın almadığım için ne gibi artıları var bilmiyorum ama ücretsiz versiyonu da son derece kullanışlı. Bu uygulama Fatih etap5 ve Samsung tabletlerde sorunsuz çalışıyor. Ben Samsung Galaxy Tab-A kullanıyorum ve hiçbir sorun olmadan kullandım.  Pahalı grafik tabletleri almanıza gerek kalmadan derslerinizi artık daha interaktif hale getirebilirsiniz. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle…

admin

View Comments

Recent Posts

Non Parametrik Friedman Testi

Fiedman testi, ilişkili ölçümlerde ortalama puanların birbirinden anlamlı bir şekilde farklılık gösterip göstermediğini test eder

3 sene ago

Non- Parametrik Kruskal Wallis Testi

non parametrik kruskal Wallis

3 sene ago

Non-Parametrik Wilcoxon Testi

Non parametrik Wilcoxon Test

3 sene ago

Non-Parametrik Mann Whitney U Testi

Mann Whitney U Testi

3 sene ago

UZAKTAN ÖĞRENME VE CONNECTIVISM (BAĞLANTICILIK) KURAMI

Bilginin hıza arttığı ve mevcut bilgilerin yarılanma ömürlerinin gittikçe kısaldığı günümüz dünyasında eğitime dair birçok…

3 sene ago